PCF Ajokoulutus

Koulutus tapahtuu teoriaopetuksena ja käytännön ajokoulutuksena moottoriradalla.

Koulutuspäivillä on mahdollisuus harjoitella ajotekniikkaa ja auton hallintaa turvallisesti ja  ohjatusti kokeneiden ajokouluttajien opastamana, tavoitteena oppia ajoneuvon hallintaa ja moottoriradalla ajamisen perusteet. Osallistuminen koulutukseen kehittää taitoja suoriutua jokapäiväisessä liikenteessä. Koulutuksen päätavoitteena on liikenneturvallisuuden kehittäminen ajotaitojen ja etenkin liikenneturvallisen asenteen lisääntyessä. Koulutuspäivillä ei ajeta kelloa vastaan vaan opitaan ajamaan jouhevasti ja turvallisesti radalla.

Koulutuspäivät on tarkoitettu kaikille kerhon jäsenille ajokokemuksesta ja auton iästä riippumatta, kaikille löytyy oma nopeusryhmä, jossa voi turvallisesti harrastaa hyvässä seurassa.

Koulutuksesta vastaavat kerhon koulutetut ajokouluttajat. Pääkouluttajana toimii mm. PSC NEZ ja Time Trial-sarjassa menestyksekkäästi kilpaillut Daniel Skurnik, eli kokemuista on sekä katu- että kilpa-autoista. Ratapäivävastaavina toimivat Mikael Aulanko ja Sami Eskelin. Koulutuksen tavoite ei kuitenkaan ole kilpa-ajo, sitä varten on olemassa PRCF-toiminta.

Kaikki PCF – kerholaiset aloittavat ratatapahtumat koulutuspäivillämme luokasta L1. Ajokokemuksen ja taitojen kehittyessä voidaan kuljettaja ajokouluttajien suosituksesta korottaa seuraavaan luokkaan. Korotuksen tekevät pääkouluttajat.

L1= kokemattomat kuljettajat ja kaikki kuljettajat, jotka eivät ole aiemmin olleet PCF -ajotapahtumissa

L2 = kokeneet kuljettajat, joilla kokemusta PCF – ratatapahtumista ja hallitsevat rata-ajon perusasiat

L3 = rutinoituneet kuljettajat, joilla vuosien kokemus ratatapahtumista ja hallitsevat moottoriradalla toimimisen

Ajokouluttajat (L4 instructor) = L3 kuljettajista valitut ja koulutetut kerholaiset, joilla osaamista ja halua toimia kouluttajina

Lisätietoja:

Mikael Aulanko
mikael.aulanko@porsche-club.fi
puh. +358 50 335 7859