Autojen kauneuskilpailu – Concours d´Elegance

Tervetuloa mittelemään Porsche Club Festivalin kauneuskuningattaren tittelistä!

Porsche Club Finland ja Porsche Classic Club Finland kutsuvat kerholaiset osallistumaan Concours d’Elegance -kisaan, jossa Porschejen historiaan, alkuperäisyyteen, entisöintiin ja detaljointiin erikoistunut tuomaristo arvioi ja pisteyttää kilpaan osallistuvat autot Porsche Club Festival -viikonlopun lauantaina 28.8.2021.

Jokaisesta luokasta palkitaan kolme parasta: takanreunalle päätyvän pokaalin ohella mukaan lähtee myös arvokas kassillinen laadukkaita autonhoitotuotteita.

Luokkajako on tuttu jo viime vuodelta, mutta yleisön toiveesta paluun tekee myös rakenneltujen Porschejen luokka, nyt nimellä Tuning & Styling. Tämä luokka poikkeaa muista ryhmistä siinä, että palkinnot jaetaan yleisöäänien perusteella. Kaikki festivaalivieraat voivat osallistua äänestykseen.

Luokkajako:

1. 1948-1964, eli 356-aikakausi
2. 1965-1973, eli pre-impact 911 ja 914
3. 1974-1989, eli G-series 911
4. 1989-1996, eli ”peak ilmajäähy”
5. 1997-2005, eli 996/986
6. 1976-1995, eli etumoottoriautot
7. Tuning & Styling – People’s Choice

Osallistumisohjeet

Concours -kilpailu on autojen kauneuskilpailu.  Tuomarit arvostavat autojen puhtautta, siisteyttä, mutta tietysti myös kuntoa, alkuperäisyyttä ja auton presenssiä: siis sitä millainen vaikutelma autosta tulee ulospäin. Alkuperäisissä autoissa ensisijaisesti arvioidaan tehtaan ilmeessä pysymistä ja sen vaalimista, rakennelluissa tyylin yhteneväisyyttä.

Valmistautuminen:

  1. Concours-autoille on järjestetty pesupaikka festivaalialueelta – matkapölyt kannattaa huuhdella pois ennen tuomarointia.
  2. Pidä autosi ovet auki (ei-lukittuna) concours-tuomaroinnin ajan tai ole sen läheisyydessä valmiina avaamaan ovet ja luukut tuomariston pyytäessä. Lukitun auton sisätiloja tai tavaratilaa ei päästä tarkistamaan, jolloin näiltä osin ei pisteitä voida autolle antaa. Tyhjennä tavaratila viimeistään arvostelurivissä.
  3. Alueelle saapuessasi seuraa opashenkilöiden ja tuomariston ohjeistusta pesupaikan ja autojen sijoittelun suhteen.
  4. Muista, ettei concours ole kuitenkaan vakavahenkinen, vaikka se tosissaan pitää ottaakin!
  5. Ilmoittaudu alla näkyvästä Ilmoittaudu tästä – painikkeesta. Ilmoittautumislomake löytyy PCF – tapahtumakalenterista (vaatii sisäänkirjautumisen).

Lisätietoja:

Arttu Toivonen
päätuomari
arttu.toivonen@gmail.com
puh. +358 40 74 888 78